The Powerpath – ÚNOR – Uvolnění, rozpohybování

Lingfield startČlánek je mým překladem měsíční předpovědi šamanského webu The Powerpath. Web sleduju už od srpna 2013 a pomáhá mi orientovat se v aktuálních energiích, zaměřit se na potřebné nebo akceptovat nevyhnutelné 🙂

Osobně se domnívám, že od svátku Imbolc 2. 2. začalo energeticky jaro (které nazývám „vnitřní“) – kdy navenek ještě není pohyb, ale vevnitř už to všechno pučí, běží, vrčí, takže únorové téma vzhledem k energiím, které cítím ve svém těle i životě sedí perfektně. Začínají se sázet semínka a je to nejlepší doba pro očistu těla, já si teď ujíždím na ječmenu, klíčím mungo, vojtěšku a po ránu si dávám smoothies ze všeho možného, co mě na celý den nakopne… Tak a teď ten překlad:

ÚNOR – RELEASE

(UVOLNĚNÍ, OSVOBOZENÍ, ROZPOUTÁNÍ, ROZPOHYBOVÁNÍ)

Do února vstupujeme nabití na plnou baterku, velmi zralí, trochu netrpěliví, a s psychickým a emocionálním inventářem všeho, co jsme strávili a následně archivovali a doplnili do našich vnitřních polic. Nastavili jsme si naše záměry, zorganizovali sami sebe tak nejlépe, jak jsme mohli podle toho, co jsme předpokládali od našeho budoucího směřování. Teď jsme připraveni otevřít bránu a v uvolněné energii se pohnout dopředu, což pro někoho může být dosti produktivní, pro jiného spíše destruktivní.

Lingfield startNěkterá uvolnění budou průlomová. Někteří se ale budou cítit destruktivně či chaoticky. Jiní tato uvolnění pocítí jako posilující a neuvěřitelně povzbuzující. Nicméně tento pohyb se tak jako tak stane, a měla by to být v konečném důsledku na nějaké úrovni úleva. Jako dojít si na záchod po dlouhém zadržování.

Oblasti možného uvolnění:

  • Staré emocionální zavazadla, která prosakovala na povrch v posledních několika týdnech, měsících, nebo dokonce let. Každý z nás bude mít nějakou úroveň uvolnění v této oblasti. To může být velmi emocionální doba, kdy vaše reakce budou mnohem dramatičtější, než by se vzhledem ke spouštěči dalo očekávat. Když to přijde, nehodnoťte, dejte tomu prostor a nesnažte se identifikovat či přemýšlet nad důvodem výbuchu
  • Budování záměrů, zaměření a disciplíny kolem vašich projektů, cílů. Pokud jste na něčem pracovali a snažili se zorganizovat energii, zdroje, informace a získat podporu potřebnou pro projekt nebo cíl, může docházet k uvolňování této energie, díky níž se věci pohnou dopředu. Buďte na to připraveni.
  • Myšlenkové programy, které jste sežvýkali za poslední týdny, měsíce, či dokonce roky. Mnozí z nás záměrně pracovali na čištění mysli od vzorců, které nám již slouží, sbírali jsme hodně informací o sobě skrze tyto procesy. Tyto systémy přesvědčení sbíraly zkušenosti a energie skrze naše životy až do stavu „plného nasycení“. Ještě než se hráz protrhne, je dobré být aktivnější při uvolňování sítě, která držela naši dosavadní identitu pohromadě, protože tak můžeme využít možnost volby, kam by se věci měly posunout.
  • Schopnost mít to, co chceme. To je oblast uvolnění určitého počtu nevyřízených položek vzhledem k našim minulým přesvědčením, že svět nás nepodporuje v tom, kdo jsme jako vědomé bytosti. Všechny modlitby, záměry a studium, které jsme v sobě budovali nyní ústí v porodní termín. Výzvou bude umožňovat záležitostem probíhat odlišně a jednoduše, hojně a podpůrně.
  • Uvolnění mysli a způsobu, jakým si drží strach, úzkost, úsudky, priority a všechny informace, o kterých je přesvědčena, že bez nich nemůžete žít. Mysl je přeplněná a prosí o uvolnění. Mnoho našich závislostí a tužeb je způsobeno právě touhou uniknout od mysli plné strachu, úzkosti, chaosu a soudů. Z toho plyne ponaučení – dovolte srdci pro vás vytvořit priority namísto priorit řízených myslí, která je často ovlivněna strachem.
Jednou z hlavních lekcí a podtématem za měsíc jsou PRIORITY. Naučit se, jak si stanovit priority bude klíčem k udržení si rovnováhy v tomto měsíci, k pohybu s lehkostí a půvabem. Uvolnění bude do takové míry, jak zvládnete vybírat, na co se soustředit na svém příliš naplněném talíři.
Priority nejsou vždy to, co si myslíte, že by měly být. Některé priority vyplývají z toho, co je důležité emočně – spíše než z toho, co je prakticky důležité. Nejsme zvyklí dobře naslouchat, co nám naše srdce říká o našich prioritách, spíše v tomto nasloucháme mysli. Například pokud jste si nedali čas ani prostor truchlit nad určitou ztrátou nebo strávit nějaký čas kvalitním odpočinkem, a vaše emoční jádro je přeplněné, začne to být vaší prioritou, i přesto že vaše mysl tvrdí něco jiného. Vaše mysl vám může tvrdit, že toho máte příliš mnoho na práci a že jste příliš zaměstnaní svými povinnostmi na to, abyste si vyhradili čas na odpočinek nebo truchlení. Jestliže nejste aktivně v kontaktu s vašimi emočními prioritami, speciálně tento měsíc ve znamení uvolňování, může hráz prostě přetéct a uvolňování proběhne bez grácie a snadnosti, bude to spíše dramatická záležitost prostřednictvím úrazu, nemoci nebo emocionálního zhroucení.

Zapracujte na svých prioritách a uvidíte, jestli dokážete identifikovat ty emocionálně důležité jako ty, kterým je tento měsíc potřeba věnovat pozornost.

Tento měsíc nás může trochu přemoci chaos. Je to jako přijít do obchodu, který je nově úplně celý přeskládaný, je zde více voleb, než jste měli kdykoliv předtím. Když nevíte, co hledáte, může vám z tolika voleb jít hlava kolem. Je proto důležité identifikovat, co hledáte, z pozice srdce, spíše než mysli. Dávejte pozor na správné načasování v souvislosti s tím, co se postupně objevuje. Důvěřujte.

VY OSOBNĚ

Toto je měsíc, který vám umožňuje získat určitou dynamiku v těch oblastech života, které jste doposud pociťovali jako stagnující a bez známky východiska. Pro některé půjde o posun psychologický, pro jiné emocionální a pro další se bude jednat o přiblížení se vysněným cílům. Je důležité nepředbíhat sebe sama a být v rytmu svých priorit. Bude vám dobře sloužit, pokud se zvládnete naučit lehkosti a grácie ve svém přístupu ke všem věcem. Únor má v nabídce šanci na vyvážení toho, jak používáte svou energii co se shromažďování a následného uvolňování týče. Příležitost je pro uvolnění drženého strachu, obav a úzkosti. Je na čase znovunabít vědomí, že vše má správné načasování a všechno důležité proběhne včas.

VZTAHY

Vztahy jsou vždy test, s jakou energií v daném časovém rámci pracujeme. Tento měsíc je dobré propustit očekávání a hodnocení. Pokud to dokážete udělat alespoň v nějakých ze svých vztahů, máte dobře nakročeno. Lépe se řekne, než udělá, ale s takovým uvolněním přichází obrovská svoboda. Dejte si každý den trochu času na uvolnění nějakých očekávání, které zrovna máte vzhledem k sobě nebo druhým. Všímejte si prostoru, který v sobě tímto vytváříte.

Udělejte si každý den čas propustit nějaký soud, který máte ve vztahu k sobě nebo někomu jinému. Vnímejte prostor a svobodu, kterou tímto uvolňováním vytváříte.

Jen tak stranou – energie, která se uvolní posunem projektů a vašich cílů či snů může také přitáhnout nějaké nové vztahy do vašeho života. Cvičte se neutrálnosti v očekávání a soudech s každým novým kontaktem.

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Prostředí se velmi baví uvolňováním energie. Místa, která měla příliš mnoho nebo příliš málo něčeho se mohou tento měsíc dostat do pravého opaku. Příliš teplé se může změnit na neočekávaně chladné. Příliš suché na nezvykle mokré. Můžeme vidět extrémy v přílivech/odlivech, zemské aktivitě, bouřkách, vichřicích atd. Pracujte s prostředím a čímkoliv, co se právě manifestuje v tomto čase. Použijte to jako podporu vlastního propouštění a uvolňování.  Všímejte si, když je prostředí nabyto energií a použijte tuto energii k vlastnímu dobití.

Ve vašem osobním prostředí si všimněte, co je plný a potřebuje uvolnění, jako přeplněné koše . To je dobrý měsíc udělat několik výletů do sběrného dvora.

ZDRAVÍ A TĚLO

Všechny systémy jsou tento měsíc v pohybu. Sledujte reakci organismu na stres, starosti a úzkost. Očekávejte, že staré toxiny si najdou cestu ven. Vaše tělo bude skvělý barometr, zda směřujete po správné cestě s lehkostí a grácií, nebo ne. Problémové oblasti mohou zahrnovat srdce, krevní tlak, bolesti hlavy, kloubů a kostí. Tohle je dobrý měsíc pro jaterní detox a na podporu ledvin.

Pro ty z vás, kteří mají potíže naskočit na koně a směřovat ke své vysněné budoucnosti, bude důležité udržet se v pohybu, buďte ve svém aktivním přístupu zapojení a angažovaní (chůze, jogging, tanec atd.), bude to symbolem rozhýbání energie – uvolnění a následný pohyb vpřed.

FINANCE, PROJEKTY, OBCHOD, OBCHODNÍ VZTAHY

Buďte připraveni. Tento měsíc se můžou v této oblasti dít výbušné věci. Pracovní záležitosti mohou opustit staré formy a struktury, které člověka devastovaly – a to ve velmi krátkém časovém horizontu, zato osvobozující efekt půjde do podstaty a bude dlouhodobý. Další uvolnění se může vztahovat k prolomení stagnace, odstranění překážek bránící energii v pohybu – v takovém případě je dobré být připraven na akceleraci, pohyb může být nad rámec toho, co jste očekávali, nebo jste si mysleli, že dokážete zvládnout. Mějte pořád na mysli své priority a zkoumejte, co to pro vás znamená, když vaše mysl říká „ano“ nebo „ne“.

Pokud se struktura rozpadá, mějte na vědomí, že s takovým uvolněním přichází energie, která může být použita jinde.  Pokud projekt uvolní svou energii a začne se konečně manifestovat, bude dobré dostát svým závazkům nebo se z projektu uvolnit, nesedí-li vám – abyste vás to nakonec nesežvýkalo. Tohle je vzrušující měsíc pro všechny ty věci, za které jsme se modlili a do nichž jsme každý den vkládali svou energii.

DATA A ČASOVÝ RÁMEC

1 až 6. února: Čínský Nový rok (1. února) Rok Dřevěného koně. Tento časový rámec označuje velkou změnu kvality užívaných vzorců, ve kterých někteří z nás byli. Koukejte se po průlomech, zlomech, uvolnění (něco půjde obtížně, něco snadno, všechno ale bude pozitivní), změnách a opravdových obratech v tom, jak se cítíte fyzicky na této planetě, v tomto čase. Pamatujte, že jsme tento rok pod vlivem  energie bojovníka. Ztělesňujte tuto energii, zatímco vstupujete do pohybu, akce a potenciálu tohoto měsíce.

Únor 7-13: Nastavení se na frekvenci a rytmus tohoto měsíce bude vyžadovat pohled na vlastní priority. Tento časový rámec by mohl být trochu ochromující, pokud dovolíte své mysli, aby šéfovala. Toto je skvělá příležitost propustit všechny ty priority, které nejsou ve skutečnosti důležité a dovolit správnému času a místu, milosti a lehkosti, aby podporovala vše, co přichází do vašich životů.

Pro některé z vás bude energie, která přichází, vstupuje, pro jiné bude důležitá energie propouštěná. Cokoliv, co uvolníte, dělá prostor novému. Tohle je opravdový tanec.

14. února: úplněk je v ČR 15.02.2014 00:54 . Šťastný valentýnský den vychází  na tento den úplňku a je to skvělý den k přehodnocení svých priorit speciálně zaměřený na ty srdcové záležitost a na to, co je skutečně důležité. Možná se budete tento den muset něčeho vzdát – s cílem dát si trochu prostoru. Zvyšte tento den kvalitu něčeho ve vašem životě, bude to symbolický závazek, že dáváte sami sebe a svůj proces jako nejvyšší prioritu ze všech.

Únor 15-21 : Po úplňku může být doba velmi povzbuzující, pokud vezmete uvolněnou energii a správně ji použijete. Nebo můžete být zklamaní, pokud jste si situaci idealizovali a spoléhali se na svá očekávání, která byla příliš vysoká. Pamatujte na správné načasování, víru, lehkost a půvab. Pokud musíte někde tlačit, usilovat a cítíte se nepodporování (projekt, vztah, cokoliv z vašeho „to do listu“), máte špatně nastavené priority. Jděte zpátky k tabuli a zkoumejte, co vám energii dává a co vám ji bere. Čeho se stále tak urputně držíte, ačkoliv je to k prasknutí? Stará zloba, hněv, zklamání, sny, cíle, zranění, „tohle mi dlužíš“?

Dovolte tomu se uvolnit. Tohle je dobrý časový rámec pro emocionální úklid a propouštění.

Únor 22-28 : Tento časový rámec je houpačka nahoru a dolů, pořád a dokolečka. Matoucí a obtížný pro rozlišení, zda se pohybujete nebo uvolňujete, nebo tak trochu od obojího. Nepřemýšlejte o tomto procesu, jen pozorujte, a když budete v pochybnostech, udělejte něco, co vás potěší. Složitost těchto enegií může být pochopena na energetické a emocionální úrovni, nikoliv však psychické.Využívejte své tělo a mějte dostatek pohybu. Zkuste nic nehodnotit, jak se věci budou nepochybně měnit ze dne na den. Buďte přítomní, dovolte energiím se uvolňovat a myslete v souladu se svým srdcem.

Mějte skvělý měsíc! Lena Stevens

 


Přeložila: Jana Anamel Mráčková

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://www.liveinspirit.cz.

Děkuji za příspěvky na rozvoj webu

  • Fio, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio, ze SLOVENSKA: 2100410460/8330

[fbcomments url=“http://www.liveinspirit.cz/?p=278″ width=“450″ count=“off“ num=“10″ countmsg=“Díky!“]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru